Nieuws

Premiere 'De film die nooit afkwam'

Geplaatst op 25 april 2017

Onze nieuwste documentaire ‘De film die nooit afkwam’ is 4 mei om 22.55 te zien op NPO2 bij de EO. Als achtjarig jongetje liep Sieg Maandag na de bevrijding van concentratiekamp Bergen-Belsen zijn vrijheid tegemoet. Een fotograaf van het bekende Amerikaanse magazine LIFE legde dat moment vast. Het was het begin van een bewogen toekomst waarin de foto een grote rol speelde en voor Frans Bromet de aanleiding om eind jaren ’70 een film te maken over de excentrieke holocaustoverlever en kunstenaar Sieg Maandag. Terwijl de producent een heroïsche verhaal over de Tweede Wereldoorlog voor ogen stond wilde Bromet het juist klein en persoonlijk houden. Door dit conflict werd de film nooit afgemaakt. Wanneer Sarah Maandag, na de dood van haar vader in 2013 contact met ons opneemt en Frans wijst op het oude filmmateriaal dat in haar ouderlijk huis op zolder ligt te verstoffen, besluiten Frans en Silvia Bromet het verhaal van Sieg Maandag alsnog te voltooien.

Naar aanleiding van deze film organiseert SBK Kunstuitleen & Galerie een overzichtstentoonstelling van Sieg Maandag's beste werk. Zijn kunst en de documentaire 'De film die nooit afkwam' zijn te zien van 23/4 tot en met 10/5 bij SBK, KNSM laan 307-309, Amsterdam. Voor meer informatie over de expositie en film, klik hier.

Hilarisch debuut

Geplaatst op 14 december 2016

Oud-stagiaire Emma B. maakte voor de VPRO de film 'ongekend succes'.

Coaching: Silvia Bromet. Bekijk 'm nu op NPO gemist.

We zijn op zoek!

&Bromet is altijd op zoek naar enthousiaste, leergierige en zelfstandige stagiaires.
Per direct zoeken wij stagiaires voor de volgende werkzaamheden:

  • research voor nieuwe films en televisieprogramma’s
  • het maken en uitvoeren van een goed social media plan
  • het optimaliseren van de vindbaarheid op internet
  • vormgeving van animaties, leaders en bumpers
  • montage-assistentie
Geïnteresseerd? Stuur een mail naar sarah@bromet.nl. We horen graag van je!

Moeder & Grunberg

Geplaatst op 29 april 2015


Zondag 3 mei 2015
13.00 uur, Joodse Omroep, NPO 2
&
Woensdag 6 mei 2015
23.00 uur, Joodse Omroep, NPO 2


Opvoeden, 19 jaar later (16 december, 23 uur, 2Doc)

Geplaatst op 12 december 2014NCRV 2Doc: Opvoeden, 19 jaar later
Dinsdag 16 december 2014
23.00 uur, NPO 2

Negentien jaar geleden maakte Frans Bromet de serie Opvoeden (1995), waarin hij gezinnen aan de tand voelde over de perikelen rondom opgroeiende pubers. Families waarbij de onderlinge verhoudingen op scherp kwamen te staan door het losmakingsproces van de tieners en het onvermogen van hun ouders hier adequaat mee om te gaan. De verlegen Lianne, destijds 14 jaar, die door haar strenggelovige ouders zonder eten naar bed werd gestuurd als zij bij het avondgebed geen ‘amen’ zei. Peter, toen 13 jaar, die zich de anti-autoritaire opvoedingsleer van Thomas Gordon moest laten welgevallen, die zijn ouders in de praktijk brachten om in contact met hem te komen. In de serie werd – soms pijnlijk – duidelijk dat de manier van opvoeden door de ouders lag geworteld in een eigen jeugd vol onvermogen.

Nu negentien jaar later zoekt Frans Bromet de hoofdpersonen van de serie op. Zijn de hoofdpersonen als ‘product’ van hun ouders in staat om het totaal anders aan te pakken of blijkt de manier van opvoeden die zij van huis uit hebben meegekregen diep in hun DNA verankerd te liggen?

Opvoeden, 19 jaar later is een film van &Bromet en Pieter van Huystee Film & TV.