Junior & Senior

&Bromet beschikt over een groot netwerk en werkt intensief samen met ervaren en beginnende regisseurs en filmmakers. Ieder met een persoonlijke kleur, maar allen thuis in het genre van de documentaire.

&Bromet werkt veel en graag samen met de veelbelovende Emma Boelhouwer, Sarah Dierckx & Chiel Overkamp.

Ongekend Succes

Wat moet je doen als je droomt van succes maar stiekem altijd het gevoel hebt gehad dat dat niet voor jou is weggelegd? Terwijl de bijna 30-jarige filmmaakster Emma Boelhouwer al jaren worstelt met deze vraag, zijn haar oud-klasgenoten Xander Vrienten, Géza Weisz en Victor Crezée – jongens met wie ze ooit in de zandbak speelde – uitgegroeid tot succesvol bassist, acteur en DJ. Waarom is het hen wél gelukt een succesvol leven te leiden, terwijl zij het gevoel heeft dat haar leven nog moet beginnen? In deze persoonlijke, tragikomische documentaire duikt Emma in de levens van haar succesvolle oud-klasgenoten om antwoord te vinden op de vraag die haar nu al jaren bezighoudt: is er nog hoop voor Emma Boelhouwer?

De serie Billy Bird

In een serie van zes afleveringen volgen we anderhalf jaar lang de nuchtere Brabantse ondernemer Ton Derks en zijn vrouw Gerrie die in Volkel een pretpark hebben. Vol liefde en doorzettingsvermogen zijn ze rond hun 25e levensjaar dit avontuur begonnen. Nu staat hun leven helemaal in dienst van het park. Ze zijn begonnen met een snackbar aan een waterplas, deze is inmiddels uitgegroeid tot een klein pretpark. Toewerkend naar het 30-jarig bestaan heeft het stel meer ideeën dan geld om alles te kunnen realiseren.

Moeder & Grunberg

 • Meedogenloos eerlijk, intelligent en precies, zonder een zweem van zelfbeklag of sentiment. Een monumentale documentaire, die veel verklaart van de speciale band tussen moeder en zoon. Wat een film!
  Hans Beerekamp - NRC Handelsblad
 • Liefdevol portret van een moeder en haar zoon.
  Annet de Jong - De Telegraaf
 • Revelerend, op het ongemakkelijke af. Hoe briljant, onafhankelijk, vrijgevochten ook: we blijven vlees, bloed, navelstreng, en vooral de kinderen van onze ouders.
  Eva Berghmans - De Standaard
 • Kijkt u hier naar een documentaire die je hart gijzelt: eenvoudige vaste shots, herhalingen, de juiste keuze waardoor poëzie ontstaat.
  Heddy Honigman - Facebook
 • Zelden is een moeder-zoon-relatie zo expliciet liefdevol getoond in woord en gebaar. Portret van een intieme relatie, uitzonderlijk in uitgesprokenheid. Koosjer en ontroerend.
  Walter van der Kooi - De Groene Amsterdammer

Darts Actually

Regisseuse Emma Boelhouwer heeft aanvankelijk niks met darten. Totdat ze op een koude winteravond al zappend midden in een zenuwslopende dartswedstrijd belandt. Ze wordt gegrepen door de blik van de jonge, nog onbekende darter Michael van Gerwen en ze voelt meteen: deze Brabantse knul wordt een wereldster. Dit is hét moment om een film over hem te maken, want het meest prestigieuze dartstoernooi -en daarmee Michaels doorbraak- staat voor de deur. Halsoverkop stort ze zich in de wereld van darts, met maar één doel voor ogen: haar grote ontdekking aan de wereld laten zien. Maar denkt Michael hier hetzelfde over? Darts Actually is een eigenzinnig en intiem portret van een documentairemaakster in crisis. Een tragikomische film over hoop, verlies en verwachting. Maar bovenal, over een meisje met een droom die ze weigert op te geven.

Deze film is in 2014 vertoond op het Nederlands Filmfestival Utrecht.

Niet te stoppen

Niet te stoppen, documentaire, 23 minuten
In zijn documentaire volgt Chiel mensen op leeftijd, bewonderenswaardig in hoe zij het leven naar hun hand blijven zetten.
De film laat ouderen zien die geen boodschap hebben aan hun leeftijd, maar zo nu en dan zichtbaar door ouderdom worden ingehaald.
Toch zijn ze niet te stoppen.

Deze film is in 2014 vertoond op het Nederlands Filmfestival Utrecht.

Gameboy

Thijs, Tobias, Tarik, en Sjeng (16) zitten in hun eindexamenjaar van de middelbare school. Een periode waarin de vrienden hun schooltijd zullen afsluiten en waarna alles zal veranderen. Met name Thijs lijkt de toekomst niet onder ogen willen zien. Als de groep in een opwelling de belangrijkste schoolexamens stelen, besluiten ze de vragen door te verkopen en raakt de groep in een roes van baldadigheid. Thijs voelt zich onverwoestbaar maar zodra de buitenwereld lucht krijgt van de zaak dreigt hij zijn net verworven gevoel van vrijheid te verliezen..

Deze film is in 2014 vertoond op het Nederlands Filmfestival Utrecht.

Mij krijg je niet

'Mij krijg je niet' gaat over een strijdlustige vrouw die altijd alles onder controle had totdat zij ziek werd. De 59-jarige Gerda wordt elke dag weer geconfronteerd met het besef van de dood, een eenzaam besef die vooral doordeweeks binnendringt als zij alleen thuis is. Binnen de stilte van de dag bouwt de spanning op en verliest Gerda het langzaam van de tijd.

Deze film is in 2014 vertoond op het Nederlands Filmfestival Utrecht.